Жодне обіднє меню не обходиться без такої страви, як суп. Є безліч рецептів приготування різноманітних супів, але з упевненістю можна стверджувати, що щі займають серед них чільне місце. Пропонуємо вам поповнити скарбничку рецептів ще одним способом зварити ситні щі з свіжої капусти.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 300 гр | |
Бульйон – 2 л | |
Картопля – 2-3 штуки | |
Морква – 1 штука | |
Ріпчаста цибуля – 1 штука | |
Рослинна олія – 40 мл | |
Пшоно – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Кріп – 3 гілочки |
Для того, щоб до обідньої трапези приготувати апетитні щі, будемо використовувати свіжу капусту (сорт – білокачанна). Даний інгредієнт різноманітимо овочами. У нашому рецепті використовуються картопляні бульби, морква і цибуля. Щоб домашні щі вийшли наваристими візьмемо м’ясний бульйон. Бажано зварити його з двох сортів м’яса: свинини і яловичини. Але кулінарні рамки для м’ясного бульйону ми ставити не будемо, підійде навіть бульйон, зварений з курки. Для насиченості в наших щах ще використовується така крупа пшоно. Всі тонкощі варіння ший зі свіжою капустою і пшоном розкриваються в нижчеподаному рецепті, в якому кожен кулінарний процес супроводжується відповідним фото.
Покроковий рецепт
Отже, м’ясний у нас вже готовий. М’ясо виймаємо з каструлі, ставимо остуджуватися. Бульйон приправляємо до смаку сіллю. Переходимо до подрібнення інгредієнтів. Першою наріжемо білокачанну капусту. З качана знімаємо верхні листочки, на обробній дошці шаткуємо капусту. Капустяну нарізку перекладаємо в киплячий м’ясний бульйон. Трохи зменшуємо вогонь.
Наступний інгредієнт – картопляні бульби. Промиваємо під проточною водою, а потім очищаємо від шкірки. Для домашніх щей пропонуємо їх нарізати великими часточками. Відразу перекладаємо картоплю в каструлю до капусти. Продовжуємо варити.
Беремося за подрібнення інших овочів. У нашому рецепті, як вже було зазначено вище, це морквина і ріпчаста цибуля. Очищаємо цибулю від лушпиння, а моркву – від шкірки. Подрібнюємо овочі так: моркву на крупній тертці, а цибулю рубаємо ножем шматочками.
Наступний кулінарний етап – це пасеровку подрібнених овочів на сковороді. Для цього вливаємо олію на пательню і підігріваємо його. Нарізку з овочів перекладаємо в гаряче масло. Пасеруємо моркву і цибульку на олії до м’якості. Періодично овочі перемішуємо спеціальною лопаткою.
Поки овочі страхуються, переберемо і промиємо пшоно. Промите пшоно перекладаємо в каструлю до капусти і картоплі. Варимо хвилин 10.
Овочеву піджарку відправляємо в каструлю. Варимо борщ до готовності всіх інгредієнтів.
В кінці додаємо в борщ порубаний свіжий кріп, присмачую за смаком чорним меленим перцем.
Домашні щі зі свіжою капустою і пшоном готові! Розливаємо щі в тарілки, подаємо до столу разом зі сметаною! Приємного апетиту!