Карамельна глазур зі смаком неземного насолоди, прикрасить будь-який десерт і додасть йому неймовірний зовнішній вигляд.
Інгредієнти
Цукор – 220 р. | |
Вода – 60 мл | |
Вершки 33% – 150 мл | |
Масло вершкове – 70 р. |
Вже давно всім відомий факт, що саме просте найчастіше найсмачніше. Рецепт приготування карамельної глазурі дуже простий, а найголовніше в ньому немає якихось мало доступних інгредієнтів: вершки, вода, цукор і масло. Одне з основних правил полягає в тому, що поки суміш на плиті, її ні в якому разі не можна заважати. Ще важливий момент у виборі самого цукру, він повинен бути дрібним, якісним продуктом. Використовувати цю карамель можна для прикраси тортів, капкейків, еклерів, подавати у вигляді соусу до млинців, панкейкам і оладок.
Покроковий рецепт
Включаємо Плиту на середній вогонь, ставимо каструльку з товстим дном, це важливо тому, що карамель дуже вибаглива і може швидко згоріти. Насипаємо цукор, заливаємо його водою. Чекаємо поки цукор розчиниться, на протязі всього приготування, суміш не заважаємо взагалі, тільки вертим каструльку в руках.
Як тільки цукор розчинився вогонь робимо на максимум, від плити не відходимо. Спочатку буде здаватися, що суміш не змінює колір, піднімайте каструлю і дивіться колір карамелі на дні, під бульбашками. Чекаємо світло-бурштинового кольору. Головне не перепалити карамель, щоб не стала гіркою.
Відтінок карамелі повинен бути приблизно таким, як на фото. Знімаємо з вогню і вливаємо дуже гарячі вершки. Вершки менше 33% не використовуємо, краще більше. Від кількості вершків можна зробити гущі або рідший нашу глазур. Вливаємо акуратно, суміш буде сильно шипіти і піниться, будьте до цього готові.
Чекаємо поки карамель пропузырится, не чіпаємо і не заважаємо. Даємо хвилин 5 просто постояти.
Вводимо масло, можна заважати, краще це робити звичайною дерев’яною лопаткою. Заважаємо поки суміш не стане однорідною. На цьому етапі, за бажанням, можна додати велику сіль.
Поки карамель тепла, вона буде рідкою. Можна залишити остигати при кімнатній температурі або в холодильнику. Після охолодження суміш загусне і можна прикрашати десерт.