Карамельна шарлотка

Карамельна шарлотка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб зі звичайного пирога зробити цікавий десерт, потрібно всього лише трохи змінити технологію його приготування, використовуючи той же набір інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Для приготування карамельної шарлотки знадобиться три курячих яйця, по одній склянці цукру і борошна, 40 гр. вершкового масла, 3 середніх за розміром кислих яблука.

Від необхідної кількості цукру в окрему тару отсыпаем 3 ст. ложки цукру, які знадобляться для приготування карамелі. Яйця з’єднують з цукром і добре перемішують міксером або звичайним віночком для збивання.

Потім додають борошно, ретельно перемішують до утворення однорідної маси.

Яблука помити і видалити серцевину. Різати їх треба тонкими часточками.
Форму для випічки прокласти пергаментом, змастити всю поверхню вершковим маслом. Вершкове масло і 3 ст. ложки цукру викладаємо на дно форми і відправляємо в розігріту до 200 гр. духовку на кілька хвилин. В результаті на дні форми утворюється карамельний сироп. Його необхідно рівномірно розподілити по дну форми. У сироп викладаємо яблука в один шар.


Зверху на яблука акуратно виливаємо тісто. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. На велике блюдо перевертаємо форму з пирогом, щоб пергамент опинився зверху. Акуратно знімаємо пергамент. Поверхня шарлотки можна злегка присипати цукровою пудрою.