Смачна їжа не обов’язково готується довго і складно.
Інгредієнти
Спагетті – 200 г | |
Грудинка – 100 г | |
Вершки – 50 мл 10% жирності | |
Жовток курячий – 1 шт. | |
Сир пармезан – 50 г або будь-який інший твердий | |
Розмарин – 5 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Що може бути простіше відварених макаронів? Додамо до них пару інгредієнтів і отримаємо блюдо з італійським акцентом.
Покроковий рецепт
Для карбонари по-російськи нам знадобляться спагетті, будь-які м’ясні копчено-в’ялені продукти (у мене це грудинка), вершки, яйце, трохи сиру, сіль, перець за смаком і розмарин, якщо є. В оригінальному італійському рецепті немає вершків, а м’ясна частина представлена щековиной.
Насамперед ставимо варити спагетті. Важливо стежити, щоб макарони не розварилися.
Тепер у нас є 10 хвилин на соус і приготування грудинки. Включаємо розігріватися сковороду з невеликою кількістю олії. Якщо у вас є розмарин, покладіть його в масло для ароматизації.
Грудинку нарізаємо вузькими смужками або дрібними кубиками й викладаємо на сковорідку. Злегка обсмажуємо до прозорості жирового прошарку і знімаємо з плити.
Сир для соусу Карбонара натираємо на дрібній тертці. Ідеальний варіант – пармезан. Але так як це вже адаптований рецепт, то підійде будь-який на ваш смак.
В окремій мисці змішуємо, вершки, яєчний жовток і тертий сир
Коли спагеті зваряться, зіллємо з них воду і тут же наллємо в них сирно-яєчний соус. Швидко перемішуємо, щоб яйце встигло запектися від температури гарячих макаронів, а сир розплавиться.
Розкладаємо спагеті по тарілках, а зверху на них викладаємо смажену грудинку. За смаком можна додати перець, посипати додатково сиром або прикрасити зеленню. Карбонара по-російськи готова, приємного апетиту!