Печена картопля-гармошка – золотистий пікантний гарнір до вашого столу!
Інгредієнти
Картопля – 9 шт. | |
Часник – 5 зубчиків | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Суміш перців – 1 / 2 ч. л. | |
Петрушка – невеликий пучок | |
Сіль – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. |
Запечена картопля в духовці – смачний, ароматний і ефектний в подачі гарнір. Блюдо готуватися просто і швидко, з доступних інгредієнтів. Гарнір чудово відтінятиме смак м’яса, риби і овочевих закусок.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно ретельно вимити картоплю, так як готуватися і подаватися коренеплід буде в шкірці. Очистити і промити цибулю. Картоплю надрізати тонкими півкільцями, не дорізуючи кожен коренеплід до кінця. Цибулини нарізати четвертинками. Викласти овочі у форму для запікання.
Подрібнити часникові зубчики за допомогою преса.
Додати до часнику горошини суміші перців, попередньо подрібнені.
Подрібнити петрушку і додати до часнику і перцям. Влити олію, додати сіль за смаком.
Густа паста до картоплі готова! Тепер потрібно дати суміші настоятися півгодини.
Щедро полити ароматною заправкою картопля, розділяючи гармошку, щоб суміш повністю просочила коренеплід. Відправити гарнір в розігріту духовку.
Подавати печена картопля-гармошку до столу гарячою.
Такий гарнір відмінно підходить до шашлику, запечений м’яса, стейкам і рибі на багатті. Приємного апетиту!