Проста в приготуванні, обалденная за смаком, красива на вигляд – все це про картоплю по-французьки.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 штуки | |
Картопля – 800 грам | |
Цибуля – 2 штуки | |
Масло вершкове – 30 грам | |
Олія соняшникова – за смаком | |
Сир пармезан – 200 грам | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Червона паприка – за смаком | |
Прованські трави – за смаком | |
Ряжанка – 1 стакан | |
Яйця – 3 штуки | |
Майонез – 2 столові ложки |
Готуємо таку картопельку дуже часто, так як вона не вимагає багато часу. Це блюдо – чисте полотно для експериментів. Можете поміняти курку на свинину чи яловичину, додати інші спеції і у вас вже нове блюдо, і новий смак. Сьогодні пропоную рецепт картоплі з оксамитовим курячим філе з заправкою з смачною і корисною ряжанки. Готуватися просто, вишуканий смак і дуже ніжний. Таку картопельку не соромно поставити і на урочистий стіл.
Покроковий рецепт
Почнемо приготування страви з маринування м’яса. Курячу філешку гарненько промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його на пластини як на відбивні. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Поливаємо його маслом і складаємо в миску. Відставляємо на 20 хвилин.
Чистимо картоплю, її добре промиваємо. Нарізаємо пластинами по 3 мм. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Додаємо червону паприку і прованські трави. Скроплюємо маслом і закриваємо щільно харчовою плівкою. Залишаємо на 5 хв.
Чистимо і промиваємо цибулю. Ріжемо цибульку навпіл, нарізаємо півкільцями.
“Немає нічого гіршого вареного лука” – так говорять в моїй родині. Тому, для такої страви я його попередньо підсмажую на купажі з вершково-рослинного масла.
Готуємо корисну заправку. Ряжанку, майонез, яйця, сіль і перець змішуємо у великій мисці. Добре перемішуємо.
Вогнетривку ємність змащуємо маслом і складаємо по черзі шарами: картопля-м’ясо-смажену цибулю-картопля.
Поливаємо заправкою.
Щільно закриваємо фольгою. Засовуємо в духову шафу на 20-30 хвилин.
Тим часом натираємо пармезан. Після закінчення 20-30 хвилин скидаємо фольгу і засипаємо картоплю сиром. Ставимо знову в духовку без фольги на 5 хвилин.
Вимикаємо духовку, витягуємо форму з картоплею.
Подаємо страву на свій смак. Подавати з овочевим салатом. Приємного апетиту!