Картопля може використовуватися і як доповнення до м’яса або риби, але і як самостійне блюдо.
Інгредієнти
Картопля (середня) – 7 шт. | |
Масло вершкове – 50 гр. | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Часник – 3 зубчики | |
Сир – 100 гр. | |
Сіль,перець – За смаком |
Цей гарнір дуже простий у приготуванні, але він просто не може не сподобатися. Той аромат,який запанує в вашій кухні, заманить навіть ситого…
Покроковий рецепт
Картоплю відварити в мундирі і почистити.
Потім окремо готуємо наш соус:
Масло покласти в миску.
Часник почистити, розчавити і подрібнити. Кріп дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Усе з’єднати, додати сметану, посолити, поперчити, добре розмішати. Додати трохи води,якщо соус вийшов густоват.
Очищену картоплю розрізати вздовж і укласти у форму, добре змащену маслом.
Зверху викласти наш соус,рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Запікати в духовці при температурі 220 градусів.
Коли картопелька зарум’яниться – вона буде вже готова. Можна вживати як гарнір, а можна і як самостійне блюдо.