Картопля запечена з грибами і мясом у горщиках

Картопля запечена з грибами і мясом у горщиках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт легкий у приготуванні, зможе впоратися навіть починаюча господиня, головне мати всі необхідні продукти і бажання готувати.

Інгредієнти

Картопля – 4 шт
Морква – 1 велика
Зелень (кріп, петрушка) – трохи
М’ясо – 300 г
Гриби – 300 г
Помідор – 1
Сир твердий – 150 г
Спеції – за смаком
Сметана або майонез – 2 ст ложки

Як приготувати Картопля запечена з грибами і м’ясом у горщиках

Смачний рецепт, який врятує вас в той момент, коли хочеться чогось незвичайного і легкого в приготуванні. Готувати я буду в глиняних горщиках , в яких не передбачено кришки, і я замість неї використовую фольгу для того, щоб накрити.

Покроковий рецепт




Першим ділом краще підготувати всі продукти. Начистити і нарізати картоплю кубиками, цибулю порізати дрібно, моркву почистити і потерти на курпную тертку. Зелень дрібно нарізати. Все перемішати і посолити


М’ясо нарізати невеликими кубиками. Розігріти сковороду , обсмажити 2 хвилини на сильному вогні. Посолити і додати спеції до м’яса


Гриби нашаткувати і обсмажити, можна до напівготовності.


Додати гриби до картоплі із зеленню і морквою , добре перемішати ,укласти в горщики. Потім викласти м’ясо і помідори, попередньо нарізати їх півколом або як вам захочеться, це не принципово. Потім залити сметаною або майонезом.

Залити в горщики трохи води приблизно 30 мл , і поставити в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин . Після того як в горщиках картопля і м’ясо буде майже готове , витягнути з духовки і зверху потерти сир. Це потрібно для того, щоб сир розплавився, а не спікся.

Наша страва готова! Можна подавати до столу