Картопля виходить дуже смачний і ароматний. Рецепт цієї страви привезений з містечка Колва, що на самому півдні штату Гоа в Індії.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг. | |
Часник – 1 головка | |
Корінь імбиру – 70 гр. | |
Зелень заморожена – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Майонез – 3 столові ложки | |
Гвоздика – 3-4 шт. | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Паприка – 2 столові ложки | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Листя пажитника сушені – 1 столова ложка | |
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Гірчиця – 3 чайні ложки | |
Йогурт – 250 мл | |
Масло вершкове – 50 гр. |
Картопля готується досить швидко і просто. Ідеально підійде на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
Чорний кмин, зіру, насіння гірчиці, гвоздику, насіння пажитника прогріти на сухій сковороді на середньому вогні близько 1 хвилини.
Корінь імбиру, часник, зелень і коріандр перетерти в блендері. Додати це до паприці, гарам масале і листю пажитника. Посолити. Додати обсмажені спеції. Потім туди додати гірчицю, майонез і йогурт. Все добре перемішати.
Картоплю порізати довільно, укласти у форму для запікання. Посипати шматочками вершкового масла. Полити приготованим соусом. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Картопля готовий. Приємного апетиту!