Картопля, запечена з йогуртом

Картопля, запечена з йогуртом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля виходить дуже смачний і ароматний. Рецепт цієї страви привезений з містечка Колва, що на самому півдні штату Гоа в Індії.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг.
Часник – 1 головка
Корінь імбиру – 70 гр.
Зелень заморожена – 3 столові ложки
Сіль – за смаком
Майонез – 3 столові ложки
Гвоздика – 3-4 шт.
Зіра – 1 столова ложка
Паприка – 2 столові ложки
Гарам масала – 1 столова ложка
Листя пажитника сушені – 1 столова ложка
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки
Чорний кмин – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 1 столова ложка
Коріандр цілий – 1 столова ложка
Гірчиця – 3 чайні ложки
Йогурт – 250 мл
Масло вершкове – 50 гр.

Як приготувати Картоплю, запечену з йогуртом

Картопля готується досить швидко і просто. Ідеально підійде на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.


Чорний кмин, зіру, насіння гірчиці, гвоздику, насіння пажитника прогріти на сухій сковороді на середньому вогні близько 1 хвилини.





Корінь імбиру, часник, зелень і коріандр перетерти в блендері. Додати це до паприці, гарам масале і листю пажитника. Посолити. Додати обсмажені спеції. Потім туди додати гірчицю, майонез і йогурт. Все добре перемішати.



Картоплю порізати довільно, укласти у форму для запікання. Посипати шматочками вершкового масла. Полити приготованим соусом. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.




Картопля готовий. Приємного апетиту!