Картопля в такому незвичайному вигляді сподобається гостям однозначно. Страва виглядає дуже ефектно на столі, до того ж дуже смачно!
Беремо картоплин за кількістю осіб. Краще вибирати великі й рівні.
Інгредієнти
Картопля великий – за кількістю осіб | |
вершкове масло – 30 р. | |
сіль – за смаком | |
сир твердий (типу російського) – 100 р. | |
гриби – 100 р. | |
цибуля ріпчаста – 1 невелика головка |
Таку картоплю можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо, додавши зверху інгредієнти за смаком: будь-який салат, гриби солоні або просто посипати зеленню. В рецепті розрахунок інгредієнти на 1 порцію. Множимо на кількість порцій і готуємо скільки потрібно.
Покроковий рецепт
Картоплю добре миємо. Загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Дістаємо, укладаємо в глибокі миски, щоб картопля не покотився. Акуратно розгортаємо фольгу зверху, загортаємо краю. Картоплину розрізаємо ножем, не торкаючись нижньої його частини.
Виделкою акуратно робимо пюре, не зачіпаючи шкірки знизу і з боків. Додаємо дрібну сіль.
Додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо.
Додаємо тертий сир. Перемішуємо. Важливо все додати в картоплю, поки він гарячий, щоб розтануло масло і сир розплавився.
Гриби з цибулею підсмажуємо, укладаємо зверху. Приємного апетиту!