Соковите ароматне блюдо для святкового столу або на кожен день.
Інгредієнти
Картопля – 5-7 великих шт. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Свинина – 500-800 гр. | |
Сіль, перець, спеції – за смаком |
Просте поєднання продуктів, але на виході отримуємо шалено смачне блюдо. Свинину необхідно брати з прожилками сала, тоді м’ясо не буде сухим, а картоплю і цибулю вийдуть соковитими і не пригорять.
Страва не для правильного харчування, але від нього неможливо відірватися.
Варіацій приготування багато, можна додати в кінці запікання тертий сир, помідори, соуси і т. д., але мені здається класичний рецепт краще всіх.
Покроковий рецепт
Картопля очистити і нарізати уздовж на чотири частини, як по-селянськи.
М’ясо нарізаємо на середні шматочки довільної форми на деко і відправляємо до картоплі.
Лук очищаємо і ріжемо півкільцями і змішуємо з іншими залишають.
Додаємо сіль, перець, спеції. Я завжди додаю прованські або італійські трави, шалено смачно і ароматно виходить. Перемішуємо і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин на 180 градусів.
За 5 хвилин до закінчення приготування для отримання скоринки можна включити режим конвекції або обдування в духовці, якщо такої функції немає тоді відключити нижній нагрів а збільшити верхній.
Приємного апетиту!