Картопляне блюдо, яке обов’язково оцінять любителі простих страв на швидку руку. Основа запіканки – відварну картоплю, присипаний свіжою зеленню і твердим сиром.
Інгредієнти
Картопля – 2 штуки вареної | |
Масло рослинне – 1 ст. ложка | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Майонез – 1,5 ст. ложки | |
Сир – 30 гр | |
Цибулю зелений – 3-4 пера |
Для приготування запіканки з картоплі потрібно відварені картоплини (варити їх в мундирі). Як правило, у багатьох хазяєчок після приготування деяких страв, наприклад, салатів або окрошки, залишаються невикористані в рецепті відварні картопляні бульби. Щоб вони не загубилися» в холодильнику, краще зробити з них швидку запіканку. Картопляна запіканка готується в мікрохвильовій печі, що значно скорочує час реалізації рецепта. Картоплю спочатку подрібнюється плоскими шматочками, потім укладається в тарілку, яка придатна для приготування страв у мікрохвильовій печі. Подробиці приготування смачної картопляної запіканки з сиром у мікрохвильовці описані нижче, а покрокове фото допоможе вам впоратися з кулінарної завданням легко і просто.
Покроковий рецепт
Пару відварені в мундирі картопляні бульби очищаємо, потім викладаємо на обробну дошку і нарізаємо кільцями. Тарілку (вона повинна підходити для мікрохвильової печі) змащуємо олією. Викладаємо картопляні часточки в один-два ряди.
Картопляні кружальця приправляємо до смаку сіллю. Можна картопельку поперчити.
Промиваємо кілька пір’їн свіжого зеленого лука. Потім зелень просушуємо з допомогою паперового рушника. Нарізаємо зелену цибулю дрібно. Картопляний шар присипаємо зеленої нарізкою.
Інгредієнти на тарілці покриваємо сіточкою з майонезу.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою терки. Сирної стружкою присипаємо інгредієнти на тарілці.
Відправляємо тарілку з картоплею в мікрохвильову піч на 2 хвилини (потужність найвища). Швидка закуска з картоплі з сиром готова. Таку картопляну запіканку при подачі до столу можна урізноманітнити овочевим салатом. Приємного всім перекусу!