Ще одна варіація на тему картопляної запіканки. Не дивлячись на присутність бекону, картопляна запіканка виходить зовсім не жирної і дуже оригінальною.

Інгредієнти
| Бекон – 400 – 500 гр | |
| Картопля – 700 гр | |
| Вершки 10-20% жирності – 0.5 літра | |
| Вершкове масло – 10 г | |
| Спеції за смаком – 30 гр (мускатний горіх, перець, сіль) | 
Даний рецепт можна назвати – «картопляна запіканка для ледачих», оскільки вона вимагає дуже малої кількості підготовчих робіт, основна проблема – почистити і порізати картоплю. Запіканка виходить дуже смачна і незвичайна. Любителі сиру, можуть додати його зверху для отримання золотистої скоринки або між шарами, щоб зв’язати їх.
Покроковий рецепт

Почищену картоплю нарізаємо тонкими шматочками, товщиною не більше 2 мм Для цього можна використовувати спеціальну терку для овочів, мультирезку або звичайний ніж для чищення овочів.

Бекон ріжемо на маленькі шматочки, приблизно 2 х 2 див.

Вершки змішуємо зі спеціями.
Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо шарами: картопля, бекон, поливаємо зверху вершками, далі знову шар картоплі, бекону і знову вершки. Відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при 180 градусах.
