Ситна запіканка з картоплею і м’ясом
Інгредієнти
Картопля – 10шт | |
Цибуля ріпчаста – 1шт | |
Фарш свинина і яловичина 50 на 50 – 500г | |
Сметана 10% – 100г | |
Сир твердих сортів – 100г | |
Молоко – 150мл | |
Вершкове масло – 30г | |
Часник – 3 зубчики | |
Сіль – за смаком |
Картопляна запіканка — це смачне і ситне блюдо, знайома багатьом ще з дитячого садка. Просте в приготуванні, воно, безсумнівно, стане один з ваших улюблених варіантів обіду або вечері.
Покроковий рецепт
Картоплю чистимо, миємо і ставимо в киплячу воду варитися до готовності. Готовність картоплі зручно перевіряти ножем — він повинен вільно входити у бульба.
Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до прозорості
Додаємо до цибулі фарш, видавлений через прес часник, сіль. Смажимо близько 20 хвилин, не забуваючи помішувати.
Робимо картопляне пюре. Для цього необхідно додати в гарячий зварену картоплю вершкове масло і молоко, а також сіль, і товкачем або заглибним блендером домогтися однорідної консистенції без грудочок
В жароміцний посуд викладаємо фольгу або спеціальний килимок для запікання. Акуратно викладаємо половину пюре.
На пюре викладаємо фарш
На фарш викладаємо другу частину пюре. Якщо пюре трохи змішається з фаршем, нічого страшного. Тремо сир, змішуємо зі сметаною і змащуємо нашу запіканку зверху
Відправляємо в духовку 180 градусів на 20 хвилин. Виглядає така запіканка дуже апетитно, рекомендуємо подавати з вершковим або грибним соусом.