Картопляна запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситна запіканка з картоплею і м’ясом

Інгредієнти

Картопля – 10шт
Цибуля ріпчаста – 1шт
Фарш свинина і яловичина 50 на 50 – 500г
Сметана 10% – 100г
Сир твердих сортів – 100г
Молоко – 150мл
Вершкове масло – 30г
Часник – 3 зубчики
Сіль – за смаком

Як приготувати Картопляна запіканка з фаршем

Картопляна запіканка — це смачне і ситне блюдо, знайома багатьом ще з дитячого садка. Просте в приготуванні, воно, безсумнівно, стане один з ваших улюблених варіантів обіду або вечері.

Покроковий рецепт

Картоплю чистимо, миємо і ставимо в киплячу воду варитися до готовності. Готовність картоплі зручно перевіряти ножем — він повинен вільно входити у бульба.

Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до прозорості

Додаємо до цибулі фарш, видавлений через прес часник, сіль. Смажимо близько 20 хвилин, не забуваючи помішувати.

Робимо картопляне пюре. Для цього необхідно додати в гарячий зварену картоплю вершкове масло і молоко, а також сіль, і товкачем або заглибним блендером домогтися однорідної консистенції без грудочок

В жароміцний посуд викладаємо фольгу або спеціальний килимок для запікання. Акуратно викладаємо половину пюре.

На пюре викладаємо фарш

На фарш викладаємо другу частину пюре. Якщо пюре трохи змішається з фаршем, нічого страшного. Тремо сир, змішуємо зі сметаною і змащуємо нашу запіканку зверху

Відправляємо в духовку 180 градусів на 20 хвилин. Виглядає така запіканка дуже апетитно, рекомендуємо подавати з вершковим або грибним соусом.