Є безліч варіантів приготування картопляної запіканки. Даний рецепт приготування в духовці, з картопляного пюре з яловичим фаршем.

Інгредієнти
| Картопля – 500 г | |
| Фарш яловичий – 500 г | |
| Яйця – 3 шт | |
| Цибуля – 1 шт | |
| Сир – 200 г | |
| Часник – 3 зубчики | |
| Рослинне масло – 5 ст. л | |
| Сіль, приправи – за смаком |
Картопляна запіканка – неймовірно простий рецепт дивовижно смачні страви з простих і доступних інгредієнтів, які є в кожному будинку. Картопля – недорогий і доступний продукт, що володіє приємним смаком, а його економічність і широта використання робить його просто унікальним. Запіканка відмінний варіант, який підходить як для обіду, так і для вечері.
Покроковий рецепт




Чистимо картоплю, режим, заливаємо водою, солимо за смаком і варимо до готовності. Воду необхідно злити, додаємо в картоплю молоко і білок яєць, жовток відкладаємо, робимо картопляне пюре.
Беремо яловичину і перекручуємо через м’ясорубку.
Обсмажимо попередньо порізану цибулю і часник на розігрітому рослинному маслі на сковорідці до золотистого кольору. Далі викладаємо фарш, додаємо приправи за смаком і тушкуємо під кришкою до готовності.
Деко для запікання змастимо рослинним маслом. Першим шаром викладаємо половину картопляного пюре, далі викладемо шар з фаршу, посипаємо сухої або свіжої зеленню і половиною тертого сиру. Далі йде шар з решти картопляного пюре і зверху посипаємо залишився сир.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо 15-20 хвилин до готовності, далі виймаємо запіканку з духовки, змащуємо зверху жовтком і відправляємо назад до утворення красивою золотистої скоринки.
Картопляна запіканка готова, Приємного апетиту!
