Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Вершкове масло – 100 г | |
Молоко – 150 мл |
Картопелька! Жодне свято не обходиться без неї! Класичне приготування картопляного пюре з молоком і вершковим маслом. Консистенцію пюре можна досягти за своїм бажанням, збільшуючи або зменшуючи кількість молока. Інгредієнти розраховані на 4-6 порцій.
Покроковий рецепт
Картоплю очистити від шкірки, нарізати на 4 частини. Шматочки картоплі покласти в каструлю, залити холодною водою, посолити, довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього/малого, закинути лавровий лист і головку чищеного цибулі, прикрити кришкою (не до кінця) і варити до готовності.
Коли картопля стане м’яким, зняти з вогню. Злити воду, залишивши трохи на денці. Прибрати цибулю і лавровий лист. Потовкти, до однорідної маси. Додати вершкове масло і молоко, перемішати. При бажанні досолити.
Подавати гарячим. Приємного апетиту!