Картопляне пюре з мясом і підливою

Картопляне пюре з мясом і підливою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свинину можна замінити курячим філе, теж непогано виходить.

Інгредієнти

шийна частина свинини – 400 грам
цибуля – 2 шт
сіль, приправи – за смаком
сметана – 3 ст. л.
борошно – 2-3 ст. л.
картопля – 6-7 шт
кріп – за смаком
вода – 300-400 мл

Як приготувати Картопляне пюре з м’ясом і підливою

Я дуже люблю таке другу страву як і всі члени нашої родини. Та й навряд чи знайдеться той, хто відмовиться від такої страви. На нього йде не дуже багато, тому рекомендую при можливості приготувати його. У своєму рецепті я брала шийну частину свинини як саму м’яку і ніжну. У процесі готування вона просто тане у роті.

Покроковий рецепт

Отже, починаємо з того, що нарізаємо м’ясо на шматочки. Наливаємо на сковороду 1 ст. л. рослинного масла і починаємо смажити.

Цибулю чистимо, нарізаємо і відправляємо до м’яса. Додаємо сіль, приправи і гарненько обсмажуємо.

Борошно і сметану змішуємо, додаємо сіль і воду. Ретельно перемішуємо.

Виливаємо в м’ясо продовжуємо тушкувати.

Поки м’ясо готується, чистимо картоплю відварюємо і робимо пюре. Я ще додаю в пюре кріп, бо дуже його люблю і запах дуже приємний.

Коли підлива загусне і м’ясо добре протушкується, викладаємо на тарілку картоплю.

Поливаємо картопля м’ясною підливою. Приємного апетиту!