Підбираємо для пюре незіпсовані картопляні бульби, очищаємо їх від шкірки, якщо є на плодах очі, то зрізаємо їх. Перекладаємо картопляні бульби в каструлю, заливаємо водою. Ставимо варитися до готовності, в процесі солимо по своєму смаку. З готового відвареної картоплі зливаємо воду повністю.
У картопельку вливаємо гаряче молоко. Починаємо товкти бульби.
Незабаром з картопляних бульб і молока утворилося повітряне пюре.
Промиваємо свіжі гриби, нарізаємо їх шматочками. Відправляємо грибну нарізку в сковороду у в олію. До грибів перекладаємо ще цибуля ріпчаста, подрібнений шматочками. Смажимо. Можна трохи приправити сіллю.
Піджарку з грибів і цибулі переправляємо в картопляне пюре. Перемішуємо.
Смачний гарнір з картопляного пюре з грибами і цибулею готовий! Приємного всім апетиту!