Картопляне пюре

Картопляне пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Може подаватися зі свіжими або тушкованими овочами. При очевидній простоті цієї страви, мабуть, в кожній сім’ї є свій особливий рецепт.

Покроковий рецепт


Для приготування необхідний картопля, половина склянки молока, 30-50 мг. М’якого вершкового масла, сіль. Для смачного картопляного пюре краще вибирати бульби середнього розміру. Картоплю добре промити, очистити від шкірки. Помістити очищені бульби в холодну воду і зварити до повної готовності на середньому вогні.

Коли варіння картоплі підходить до кінця – підготувати молоко. Додавати холодну або сире молоко в картопляне пюре не можна, воно придбає непривабливий сірий відтінок і швидко пропаде. Молоко необхідно прокип’ятити або поставити в мікрохвильову піч на одну хвилину.

Із готової картоплі злити практично всю рідину і за допомогою товкачика перетворити його в пюре. Блендером користуватися не можна. У цьому випадку в результаті вийде не пюре, а клейка маса, так як при високій швидкості збивання з картоплі виділяється крохмаль.

У пюре додають підігріте молоко і м’яке вершкове масло, не перестаючи помішувати.