Рагу з кабачками, баклажанами, картоплею з перетертими лісовими грибами – смачне і ароматне друге блюдо. В ньому багато вітамінів і мікроелементів
Інгредієнти
Картопля – 1 шт. | |
Кабачки – 0,5 кг | |
Баклажани – 0,8 кг | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Лісові гриби перемелені – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком |
Овочі повинні бути в щоденному меню будь-якої людини. Але взимку вони дорогі і не всі можуть дозволити їх купувати в супермаркетах. В цьому випадку нам на допомогу приходять заморожені овочі. Експерти кажуть, що в них зберігаються всі корисні вітаміни та мікроелементи, які є у свіжих. Смак у них, звичайно ж, не такий як у свіжих, але все можна поправити приправами. Я пропоную урізноманітнити смак заморожених овочів сухими лісовими грибами. Але не цілими, а перемеленими. Тоді рагу швидко готується.
Покроковий рецепт
1. Кабачки і баклажани промити, нарізати кубиками.
2. Картоплю, цибулю та моркву також промити, очистити. Картоплю і цибулю нарізати кубиками. Моркву на терти на крупній тертці.
3. Спочатку на сковороді обсмажити цибулю. Потім додати картоплю з морквою і також трохи обсмажити.
4. Додати кабачки з баклажанами. Добре все перемішати. Влити трохи води. Воду додавати по мірі википання.
5. Всипати грибну приправу, посолити, поперчити і добре перемішати. Накрити овочі кришкою і тушкувати до готовності.
6. Таке рагу може тривалий час зберігатися в холодильнику. Досить потім просто розігріти його в мікрохвильовці.