Картопляні часточки в грибному соусі (запіканка)

Картопляні часточки в грибному соусі (запіканка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачне і красиве блюдо з найпростіших продуктів. Ідеальний рецепт для сімейного вечері, гідний навіть святкового столу.

Інгредієнти

Картопля – 6-7 шт
Свіжі печериці – 300 г
Свіжі гливи 300 г
Сметана 15% – 5 ст. л.
Цибулина – 1 шт
Часник – 6-7 зубчиків
Свіжий укропчик – 3 гілочки
Сир – 150 г
Рослинна олія – 4 ст. л.
Сіль, перець – за смаком

Як приготувати Картопляні часточки в грибному соусі (запіканка)

Бажання оригінально і святково приготувати картоплю з грибами призвело до появи рецепта цієї картопляної запіканки. Поєднання запеченої картоплі і грибного жюльєна – це і закуска, і повноцінне гаряче блюдо на вашому столі. Такий запіканкою можна не тільки порадувати домашніх, але і здивувати самих вибагливих гостей.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити і нарізати на часточки. Круглу форму змастити рослинним маслом. Викласти картопляні часточки в один шар. Поставити форму з картоплею в духовку. Запікати при температурі 200С до золотистого кольору.

Свіжі гливи і печериці помити і крупно нарізати. У глибокому сотейнику розігріти 2 ст. л. олії, викласти гриби, посолити, обсмажити на максимальній температурі.

Нарізану півкільцями цибулю додати до грибів. Тушкувати під кришкою, зменшивши температуру.

Додати в обсмажені гриби 5 ст. л. сметани, перемішати, тушкувати ще 5 хвилин.

Приправити картоплю порубаним часником, сіллю і перцем за смаком.

Викласти грибний соус на картоплю. Рівномірно розподілити по формі для запікання.

Присипати натертим сиром. Поставити в духовку на кілька хвилин, поки сир не зарум’яниться.

Прикрасити запіканку мелконарезанним кропом. Витримати під кришкою 2-3 хвилини. Страва готова!

Запіканку розрізати на 4 частини, сервірувати на великих тарілках, подати гарячою. Приємного апетиту!