Картопляні котлети, фаршировані з мясом

Картопляні котлети, фаршировані з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шматочки м’яса пропустити через м’ясорубку разом з цибулею.

Посолити і поперчити за смаком. Перемішати фарш.

Картоплю очистити від шкірки і промити. Натерти на крупній тертці. Для полегшення процесу можна використовувати насадку для м’ясорубки.

У картопляну масу вбити яйця, всипати борошно, покласти роздавлений часник, сіль і перець. Все ретельно перемішати.


З натертої картоплі і м’ясного фаршу сформувати “їжачки”. Для цього взяти приблизно 1 ст. л. картоплі, покласти в центр м’ясну корж, накрити ще 1 ст. л. картоплі, сформувати кульку, віджимаючи зайву рідину. Сплюснуть кулька в котлету.

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 10-15 штук в залежності від розміру виробів.


Обсмажити “їжачки” на рослинному маслі. Спочатку вогонь зменшити до мінімуму і закрити сковороду кришкою. Якщо через 7-8 хвилин вироби не зажарятся, можна додати вогонь. Після того, як картопля зарум’яниться, перевернути “їжачки” і смажити з іншого боку.


Готову страву подавати до столу в гарячому вигляді. Вироби чудово поєднуються зі сметаною і салатом зі свіжих овочів.