Котлети з картоплі – то чудове блюдо, яким без приводу можна порадувати свою сім’ю. До даних котлеткам приготуємо простий часниковий соус. Він додасть гостроти смаку і прекрасний аромат.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Борошно – 50грамм | |
Вершкове масло – 50грамм | |
Яйце – 2штуки | |
Сіль,перець – За смаком | |
Сметана – 4 ст. ложки | |
Майонез – 4 зі.ложки | |
Часник – 3 зубчики | |
Зелень – За смаком | |
Рослинне масло – Для смаження |
Картопля найпоширеніше блюдо, думаю, в кожному будинку. В будь-якому вигляді вона завжди з’їдається на ура! Але коли хочеться чогось нового, але дуже смачного, і саме з картоплі, то можна експериментувати. Картопляні котлети як раз підходять. Ці котлети – відмінний спосіб розбавити повсякденні страви з картоплі чимось новим, трохи святковим. Способів їх приготування дуже багато, все залежить від уподобань та смаків кожного. Одним з них я з вами поділюся.
Покроковий рецепт
Приготуємо всі необхідні інгредієнти.
Картоплю миємо, чистимо, укладывам в каструлю і ставимо варитися. Солимо в процесі варіння.
Коли картопля світилася, зливаємо всю воду. І товкачем робимо, так зване, пюре, але без додавання молока і води.
До товченої маси додаємо всі необхідні інгредієнти – це яйця, сіль, перець, борошно(всього 2 ст. ложки!!! Інша частина борошна піде на обвалювання котлет), вершкове масло. Ретельно перемішати, спробувати на смак солі. І не забуваємо, що картопля бере багато солі, тому її можна додати більше, щоб потім не довелося солити готові котлети.
Формує котлети, можна прямо руками, кому як зручно. Валяем в борошні і відправляємо на розігріту з маслом сковороду.
Поки вони смажаться приготуємо соус. Сметану змішуємо з майонезом, часник пропускаємо через прес. Все перемішуємо і додаємо зелень.
Котлети готові. Соус теж. Посипаємо зеленню.Насолоджуємося нашим творінням. Приємного апетиту.