Спробуйте приготувати хрусткі картопляні котлети з сиром під ароматним грибним соусом.
Інгредієнти
Інгредієнти для котлет: | |
Картопля варена – 500 грам | |
Сир типу моцарелла – 220 грам | |
Яйце куряче – 1 штука | |
Борошно – 2 ст. ложки | |
Кріп – 10 грам | |
Часник – кілька зубчиків за бажанням | |
Сіль і перець – за смаком | |
Панірувальні сухарі – для обвалювання котлет | |
Склад соусу: | |
Гриби – 110 грам печериці, або лісові, ароматні гриби | |
Цибуля – одна велика цибулина | |
Часник сушений – одна чайна ложка | |
Вершки – 50 мл | |
Спеції – за смаком | |
Масло – для смаження |
Поєднання картоплі, грибів і сиру, мабуть, саме ідеальне з усіх існуючих в російській кухні. Саме тому картопляні котлети, які зараз будуть виготовлені, мають прекрасний класичний смак, а готуються дуже швидко і без дорогих продуктів.
Покроковий рецепт
Для приготування самих котлет нам потрібно зробити картопляне пюре з відварної картоплі. У чашу з пюре ми покладемо всі інгредієнти для котлет: подрібнений на крупній тертці сир, одне яйце, сіль і перець, а також часниковий порошок або кілька розчавлених зубчиків звичайного, дрібно порубаний кріп.
В останню чергу будемо всипати борошно. Її додають, порційно розмішуючи пюре з інгредієнтами поки не вийде тістоподібна маса, з якої можна формувати котлети. Як тільки маса перестане розсипатися на окремі складові, стане однорідною, додавання борошна припиняють.
Потім руками, змоченими у воді, скачують кульки однакового розміру. Приплюснувши, з них формують котлети потрібної форми. На сковороду наливають масло, розігрівають на середньому вогні.
Котлети обвалюють у сухарях, обсмажують на сковорідці з обох сторін до готовності буквально кілька хвилин. Після приготування котлети викладають на паперові серветки або спеціальний друшляк, щоб прибрати зайве масло.
грибний соус
До котлет подають грибний соус, для якого потрібні дрібно нарізану кільцями цибулю, нарізаний часник, крупно нарізаними пластинами гриби.
Спочатку на сковороді на невеликому вогні обсмажується цибуля, часник, поки цибуля не почне набувати золотистість. Потім до цибулі додають гриби, не забуваючи все добре помішувати. Коли з грибів зійде зайва волога, вони зменшаться в розмірі, у сковорідку додають спеції, вливають вершки і, продовжуючи помішувати, всі варять до готовності грибів. Якщо соус виходить дуже густим, його розбавляють водою.