Оладки ми звикли найчастіше робити з борошна з додаванням різних інгредієнтів. У нас інший варіант: основа наших оладок варену картоплю. Смачно і ситно!
Інгредієнти
Картопля відварна – 2-3 шт. | |
Свіжий кріп – 0, 5 пуч. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 2-3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Масло рослинне – 50 мл |
Іноді після реалізації деяких рецептів (салатів, наприклад) залишається не використаним відварну картоплю. Можна використовувати його для приготування смачних і ситних оладок. Відварну картоплю – основа нашого тесту для оладок, яку ми доповнимо борошном, спеціями, зеленню, яйцем. Отже, приступаємо до готування.
Покроковий рецепт
Картопля у нас «в мундирі». Очищаємо його.
У миску подрібнити картоплю, скориставшись середньої теркою.
На обробній поверхні дрібно рубаємо свіжу зелень. Переправляємо зелену нарізку в миску до картопляної маси.
Доповнюємо інгредієнти борошном, яйцем, необхідними спеціями.
Перемішуємо. Картопляне тісто для оладок на сковороді готово.
Залишилося тільки прогріти на сковороді рослинне масло, сформувати за допомогою суповий ложки оладки, обсмажити їх на сковороді з кожного боку до приємної золотистої скоринки.
Приємного всім апетиту! Пригощайтесь на здоров’я!