Крем-суп – комфортна їжа для нашого шлунка
Інгредієнти
Окіст – 1 шт. | |
Картопля – 8 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Молоко – 1,5 склянки | |
Хліб – 4 скибки | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Вершкове масло – 50 гр | |
Сіль – 0,5 ст. л. | |
Запашний перець – 3 шт. | |
Гвоздика – 3 шт. | |
Каррі – 0,5 ч. л. | |
Мускатний горіх – 0,5 ч. л. |
Картопляний крем-суп на курячому бульйоні виходить більш ситний і насичений, але і його вегетаріанський варіант не менш смачний, особливо якщо доповнити його каррі і мускатним горіхом. Замість молока в рецепті можна використовувати вершки або сметану.
Покроковий рецепт
Для початку ставимо варити окіст. Перший бульйон обов’язково зливаємо, як тільки закипить вода, бруд і зайвий жир нам ні до чого.
І поки другий бульйон закипає, на суху розігріту сковороду кладемо цибулю, розрізану навпіл і злегка обсмажуємо його.
Очищаємо картоплю і моркву, нарізаємо невеликими кубиками. Картопля добре промиваємо холодною водою.
Як тільки вода закипить, кладемо в бульйон обсмажену цибулю, пару лаврових листів (які потім потрібно буде дістати), по три штуки гвоздики й запашного перцю, пів столової ложки солі. Накриваємо кришкою і варимо стегенце до готовності. Слід його добре розварити, щоб м’ясо легко відходило від кістки.
Готовий окіст дістаємо і остуджуємо. З бульйону дістаємо лавровий лист і спеції. Відправляємо в каструлю картоплю з морквою. Додаємо пів чайної ложки каррі і стільки ж мускатного горіха. М’ясо обробляємо і кладемо назад в бульйон. Варимо овочі до готовності і навіть трохи довше.
В цей час підготуємо сухарики до нашого крем-супу. Для цього чотири шматка білого хліба нарізаємо на невеликі квадрати і підсушуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору. В кінці можна додати ароматних трав і мускатного горіха.
Коли картопля з морквою зварилися, знімаємо каструлю з плити і пробиваємо суп заглибним блендером до однорідної маси. Вливаємо півтори склянки свіжого молока, яке можна замінити вершками або сметаною. Ще раз все перемішуємо і ставимо на плиту, довести до кипіння.
В цей час на розігріту сковороду насипати столову ложку борошна, підігріваємо її і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і додаємо в суп, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння.
Готово! Наливаємо в тарілки, посипаємо свіжою зеленню і сухариками. За бажанням можна додати тертий сир або рубаний часник. Приємного апетиту!