Картопляний крем-суп

Картопляний крем-суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку ставимо варити окіст. Перший бульйон обов’язково зливаємо, як тільки закипить вода, бруд і зайвий жир нам ні до чого.

І поки другий бульйон закипає, на суху розігріту сковороду кладемо цибулю, розрізану навпіл і злегка обсмажуємо його.

Очищаємо картоплю і моркву, нарізаємо невеликими кубиками. Картопля добре промиваємо холодною водою.

Як тільки вода закипить, кладемо в бульйон обсмажену цибулю, пару лаврових листів (які потім потрібно буде дістати), по три штуки гвоздики й запашного перцю, пів столової ложки солі. Накриваємо кришкою і варимо стегенце до готовності. Слід його добре розварити, щоб м’ясо легко відходило від кістки.

Готовий окіст дістаємо і остуджуємо. З бульйону дістаємо лавровий лист і спеції. Відправляємо в каструлю картоплю з морквою. Додаємо пів чайної ложки каррі і стільки ж мускатного горіха. М’ясо обробляємо і кладемо назад в бульйон. Варимо овочі до готовності і навіть трохи довше.

В цей час підготуємо сухарики до нашого крем-супу. Для цього чотири шматка білого хліба нарізаємо на невеликі квадрати і підсушуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору. В кінці можна додати ароматних трав і мускатного горіха.

Коли картопля з морквою зварилися, знімаємо каструлю з плити і пробиваємо суп заглибним блендером до однорідної маси. Вливаємо півтори склянки свіжого молока, яке можна замінити вершками або сметаною. Ще раз все перемішуємо і ставимо на плиту, довести до кипіння.

В цей час на розігріту сковороду насипати столову ложку борошна, підігріваємо її і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і додаємо в суп, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння.

Готово! Наливаємо в тарілки, посипаємо свіжою зеленню і сухариками. За бажанням можна додати тертий сир або рубаний часник. Приємного апетиту!