Картопляний соус з грибами

Картопляний соус з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо я готую соус, все сімейство з нетерпінням чекає підсумкове блюдо. Все в передчутті нового, шедеврального соусу.

Інгредієнти

картопля – 500 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
морква – 150 г
гриби (печериці) – 300 г
перець болгарський – 1 шт.
часник – 2 зубчики
спеції – за смаком спеції додаються за смаком (я використовую лише натуральні трави, сіль, перець, базилік, свіжий кріп);
вода кипяченная – 2,5 л
зелень – за бажанням

Як приготувати Картопляний соус з грибами

Осінь – час, коли хочеться побалувати себе вишуканою смакотою, зігрітися під теплою ковдрою, перечитати новели улюблених письменників. Що особливого в повсякденному картоплі з грибами? Відсутність дорогих продуктів. Картопляний соус, до складу якого входять грибочки, не просто смачний, ароматний і пряний, але також доступний, простий у приготуванні і досить поширений у повсякденному побуті. Вживати соус можна, як самостійне блюдо, так і в поєднанні з макаронними виробами, кашами, овочевими гарнірами.
Переваги картопляного соусу
1. Доступність.
2. Прості інгредієнти.
3. Легка технологія приготування.
4. Не займає багато часу для підготовки.
5. Яскраво виражений смак.

Я готую подібного роду блюдо, не менше двох разів на місяць. Хочу відзначити, що влітку, використовую абсолютно протилежні інгредієнти, додаю більше овочів, зелені, менше консервантів. Спираючись на основу запропонованого рецепту, ви зможете створювати свої кулінарні шедеври, замінювати інгредієнти, додати трави за смаком. Якщо ви ще не знаєте, що приготувати сьогодні на обід, дана стаття вам неодмінно допоможе.
Чому страва вважається дієтичним?

Даний соус відноситься до дієтичних рецептами. В основі дієтичного страви лежить перелік інгредієнтів, які входять в меню правильного харчування. Завдяки рецептурою грибного соусу, ми розвіємо міф про те, що правильне харчування – це прісні, без смаку, низькокалорійні страви. Картопляний соус готується без додавання консервантів, магазинних приправ, жирного олії. Всі інгредієнти тушкуються, зберігаючи всі корисні властивості і божественний аромат.
Приступаємо до приготування. Підготуємо всі необхідні складові. Викладемо продукти, що б все було під рукою.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні продукти, помиємо, очистимо овочі.

Гриби ретельно помиємо, обріжемо дрібні дефекти. Наріжемо уздовж. Сьогодні я використовую печериці. Аромат печериць дуже легкий, свіжий. Печериці мають ненав’язливим, пікантним ароматом, на відміну від лісових грибів. Можна замінювати печериці білими грибами. лисичками, вешенкой. ПРИМІТКА: спосіб приготування сухих грибів відрізняється від приготування печериць. Для кожного виду грибів характерна певна температура і час приготування.


Картоплю очистимо, наріжемо кубиками, товщиною не більше 5 див.

Цибуля нашинкуем максимально дрібно, кубиками. У нашій родині, цибулю не сприймають. Часто достатньо опустити головку цибулі ціликів в загальну масу і дістати в кінці закипання соусу. Морква наріжемо часточками, потім кубиками. Бажано також різати дрібно, що загальна картина була ідеальною.


Приступаємо до основного готування. Розігріємо чашу мультварке, в режимі «Випічка». Досить пари хвилин, можна помістити овочі в чашу. В першу чергу додаю цибулю. Так, так, ви правильно помітили, ми не додаємо масла! За рахунок тефлонового покриття, ми можемо дозволити собі випікати овочі, а не смажити їх, на основі шкідливих масел. Випікаємо не більше 5 хвилин. Для додання гостроти і аромату, я додаю зубчик часнику.


Додаємо моркву. Обсмажуємо разом з цибулею протягом 10 хвилин. Морква дає насолоду нашому соусу. Болгарський перець згасимо з загальним складом овочів.


Настав час печериць. Додаємо гриби, закриваємо кришку і смажимо 5 хвилин. В ідеалі, для даного сорти грибів, хвилі досить 2-3 хвилин.

Солимо перчимо овочі. Перемішуємо. Вимикаємо режим «Випічка». Переходимо до наступного кроку.

Картопля рівномірно розподіляємо по чаші. Заливаємо водою. Включаємо режим «Гасіння» і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу, відкриваємо каструлю, перемішуємо готовий соус. Якщо готувати в режимі «Суп», картопля не встигне отвариться, а вода у чаші буде сильно википати. Можна закип’ятити воду в режимі «Суп», потім поставити гаситися в режимі «Гасіння», на 20 хвилин. Таким чином. Можна заощадити дорогоцінний час.

Додаємо зелень. Даємо настоятися 20 хвилин, розливаємо по тарілках.
Вживати картопляний соус з грибами можна без хліба і добавок. Відмінно поєднується з низькокалорійною сметаною або часниковим соусом. Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно.