У гарбузі багато вітамінів, амінокислот, білків і вуглеводів. З приходом осені намагаюся додавати її скрізь.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт Я брала великі | |
Гарбуз – 500 гр | |
Цибуля – 1 шт | |
Часник – 4 зубчики | |
Куряче філе – 1 шт 400 – 500 гр | |
Олія оливкова – 4 ст. ложки | |
Сир – 100 гр | |
Сметана – 2 ст. ложки | |
Яйця – 2 штуки | |
Сіль, спеції – за смаком В якості спецій використовувала чорний перець, орегано |
У вихідний день вирішила побалувати свою сім’ю овочевий запіканкою з куркою в духовці. Частіше використовую овочі легше, але сьогодні вирішила зробити зі всіма улюбленим, картоплею.
Як відомо, зіпсувати це блюдо неможливо. Фантазувати можна до нескінченності. Готується легко і просто, а розлітається швидше, ніж готується. Всередині ніжна, а зовні-рум’яна і хрустка. Спробуйте – це смачно,ситно і корисно!!!!
Покроковий рецепт
Очистити три картоплини, вимити і натерти на крупній тертці.
Куряче філе миємо й нарізаємо на смужки
Чистимо гарбуз і нарізаємо кубиками. Наливаємо на сковорідку оливкову олію і обсмажуємо хвилин п’ять курку, а потім і гарбуз
Нарізаємо півкільцями цибулю і часник і також обсмажуємо на оливковій олії
Збиваємо яйця з двома ложками сметани, солимо, перчимо, додаємо спеції і змішуємо з картоплею. Половину тертого картоплі,змішаного з яйцем і сметаною, розкладаємо на дно форми. У мене силіконова прямокутна, не дуже глибока, але можна брати і глибше.
Далі шарами викладаємо обсмажену гарбуз, курку, цибулю з часником
Останній шар-це, інша половина картоплі. Викладаємо зверху . Розігріваємо духовку і ставимо запіканку на 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки запіканка готується, натираємо сир на дрібній тертці і за 5 хвилин до кінця готування посипаємо і запікаємо ще 5 хвилин до появи рум’яної скоринки. Страва готова! кличте домашніх до столу і всім приємного апетиту))))