Картопляно-гарбузова запіканка з куркою

Картопляно-гарбузова запіканка з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У гарбузі багато вітамінів, амінокислот, білків і вуглеводів. З приходом осені намагаюся додавати її скрізь.

Інгредієнти

Картопля – 3 шт Я брала великі
Гарбуз – 500 гр
Цибуля – 1 шт
Часник – 4 зубчики
Куряче філе – 1 шт 400 – 500 гр
Олія оливкова – 4 ст. ложки
Сир – 100 гр
Сметана – 2 ст. ложки
Яйця – 2 штуки
Сіль, спеції – за смаком В якості спецій використовувала чорний перець, орегано

Як приготувати Картопляно-гарбузова запіканка з куркою

У вихідний день вирішила побалувати свою сім’ю овочевий запіканкою з куркою в духовці. Частіше використовую овочі легше, але сьогодні вирішила зробити зі всіма улюбленим, картоплею.

Як відомо, зіпсувати це блюдо неможливо. Фантазувати можна до нескінченності. Готується легко і просто, а розлітається швидше, ніж готується. Всередині ніжна, а зовні-рум’яна і хрустка. Спробуйте – це смачно,ситно і корисно!!!!

Покроковий рецепт


Очистити три картоплини, вимити і натерти на крупній тертці.

Куряче філе миємо й нарізаємо на смужки


Чистимо гарбуз і нарізаємо кубиками. Наливаємо на сковорідку оливкову олію і обсмажуємо хвилин п’ять курку, а потім і гарбуз

Нарізаємо півкільцями цибулю і часник і також обсмажуємо на оливковій олії


Збиваємо яйця з двома ложками сметани, солимо, перчимо, додаємо спеції і змішуємо з картоплею. Половину тертого картоплі,змішаного з яйцем і сметаною, розкладаємо на дно форми. У мене силіконова прямокутна, не дуже глибока, але можна брати і глибше.




Далі шарами викладаємо обсмажену гарбуз, курку, цибулю з часником

Останній шар-це, інша половина картоплі. Викладаємо зверху . Розігріваємо духовку і ставимо запіканку на 45 хвилин при температурі 180 градусів.


Поки запіканка готується, натираємо сир на дрібній тертці і за 5 хвилин до кінця готування посипаємо і запікаємо ще 5 хвилин до появи рум’яної скоринки. Страва готова! кличте домашніх до столу і всім приємного апетиту))))