Пропонуємо приготувати збірну кашу з рису з овочами, приготовану в горщиках. Блюдо корисне і поживне.
Інгредієнти
рисової крупи – 200 г | |
води – пів літра | |
цибулина – 1 головка | |
корінь свіжої моркви – 1 шт. | |
білокачанної капусти – 1/4 вилка | |
сало – 50 г | |
сіль – за смаком | |
зелень, сметана – за бажанням (при подачі) |
Страви, приготовлені з різних круп злакових культур, є особливо популярними. З них готують каші, гарніри, їх додають в супи. Особливо смачні каші, зварені в горщиках. У них більш насичений смак і аромат.
Якщо трохи зімпровізувати, то можна отримати неповторне за смаком і приготування блюдо, яке сміливо можна подавати в якості гарячого до будь-якого застілля або святкового столу.
Розрахунок порцій на 4 людини.
Покроковий рецепт
Крупу перебрати, промити, замочити в теплій воді і витримати в ній 15-20 хв.
Набряклі зерна перекласти в каструлю з чистою водою та відварювати не більше 4-5 хвилин на невеликому вогні. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, якщо вона залишилася.
Цибулю порізати невеликими кубиками, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати квадратиками.
Сало порізати шматочками.
В горщики укладати шарами відварений рис, сало і порізані овочі, розміщуючи їх по черзі. Все залити гарячою водою. Зверху трохи присолити.
Накрити горщики кришками і поставити в розігріту до 180°C духовку. Кашу томити близько 20 хв.
Ступінь готовності – повне випарювання води. За кілька хвилин до готовності в кашу додати вершкового масла.
Готову страву можна присмачити сметаною і зеленню.