Кекс виходить пишний, дірчастий, з хрусткою скоринкою. Смак не дуже солодкий, але ароматний, залежить від використовуваного варення. Якщо любите якнайсолодше, то готовий кекс можна помазати згущеним молоком.
Інгредієнти
Варення – 1 стакан | |
Кефір – 250 мл або йогурт | |
Борошно – 350 р. або трохи більше | |
Яйце – 3 штуки | |
Сода – 1 ч. л. гасити не потрібно | |
Масло – 1 ч. л. для змащування форми | |
Цукрова пудра – 1 ст. л. для краси |
Ніщо не зрівняється з домашньою випічкою. Але що робити, коли зовсім немає часу готувати, та до того ж обмежений набір продуктів? Кекс “Антикризовий” врятує ситуацію. Готується він з найпростіших і доступних продуктів.
Покроковий рецепт
Яйця трохи зіб’ємо виделкою, додати кефір, перемішати.
Додаємо варення. Можна брати будь-який, у мене сливове.
Додаємо соду. Додаємо борошно. Її може знадобитися трохи більше, якщо рідке варення. Тісто не повинно бути занадто рідким.
Виливаємо тісто у форму (попередньо змастити і присипати борошном). Ставимо нашу заготовку в духовку на 50 хвилин.
Готову випічку прикрасимо цукровою пудрою.