Кекс на кефірі з глодом

Кекс на кефірі з глодом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кекс з чудовою і дуже корисною осінньої ягодою – глодом

Інгредієнти

Ягоди глоду – 200 гр.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 100 гр.
Кефір – 300 мл
Розпушувач або сода – 1 ч. л.
Борошно – 450 гр.
Цедра лимона – 1 шт.

Як приготувати Кекс на кефірі з глодом

Минулої осені, прогулюючись по парку, я була зачарована красиві гронами з червоними ягодами, які наповнювали парк фарби яскравим світлом і осявала його, як маленькі сонечка. Повернувшись додому, я знайшла в інтернеті, що це ягоди глоду. Я вирішила їх неодмінно нарвати, ще не уявляючи, що з ними можна робити. Заморозила їх на зиму і варила компоти з іншими ягодами. Але компоти набридли, і я вирішила спробувати щось інше приготувати з глодом. Перше, що прийшло в голову – кекс, простий і швидкий у приготуванні, можна зробити у вигляді кексів, і донька може брати з собою в школу

Покроковий рецепт

1. Ягоди глоду промити і обсушити рушником від води.

2. У комбайні змішати ягоди глоду, яйця, цукор, кефір і борошно з розпушувачем. Якщо використовуєте соду, то спочатку погасіть її оцтом на борошно і змішайте.

3. Додайте лимонну цедру з одного лимона. Ще раз все ретельно збийте.

4. Змастіть форми для кексів олією і вилийте тісто у форми. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

5. Отриманий результат )

P. S. У ягодах глоду міститися кісточки, ніж те схожі на яблучні. Якщо ви не любитель, коли в пирогах щось хрустить, то перед тим як додавати ягоди в тісто, протріть їх через сито. Але ми залишаємо так, адже кажуть, що в них міститься максимум вітамінів від ягід.