Кекс з чудовою і дуже корисною осінньої ягодою – глодом
Інгредієнти
Ягоди глоду – 200 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Цукор – 100 гр. | |
Кефір – 300 мл | |
Розпушувач або сода – 1 ч. л. | |
Борошно – 450 гр. | |
Цедра лимона – 1 шт. |
Минулої осені, прогулюючись по парку, я була зачарована красиві гронами з червоними ягодами, які наповнювали парк фарби яскравим світлом і осявала його, як маленькі сонечка. Повернувшись додому, я знайшла в інтернеті, що це ягоди глоду. Я вирішила їх неодмінно нарвати, ще не уявляючи, що з ними можна робити. Заморозила їх на зиму і варила компоти з іншими ягодами. Але компоти набридли, і я вирішила спробувати щось інше приготувати з глодом. Перше, що прийшло в голову – кекс, простий і швидкий у приготуванні, можна зробити у вигляді кексів, і донька може брати з собою в школу
Покроковий рецепт
1. Ягоди глоду промити і обсушити рушником від води.
2. У комбайні змішати ягоди глоду, яйця, цукор, кефір і борошно з розпушувачем. Якщо використовуєте соду, то спочатку погасіть її оцтом на борошно і змішайте.
3. Додайте лимонну цедру з одного лимона. Ще раз все ретельно збийте.
4. Змастіть форми для кексів олією і вилийте тісто у форми. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
5. Отриманий результат )
P. S. У ягодах глоду міститися кісточки, ніж те схожі на яблучні. Якщо ви не любитель, коли в пирогах щось хрустить, то перед тим як додавати ягоди в тісто, протріть їх через сито. Але ми залишаємо так, адже кажуть, що в них міститься максимум вітамінів від ягід.