Неймовірно смачні кекси з чудовим кремом!
Інгредієнти
Борошно – 250 г | |
Цукор – 150 г | |
Сіль – на кінчику чайної ложки | |
Вершкове масло – 150 г | |
Мак – 50 г | |
Родзинки – 150 г | |
Яйця – 3 шт | |
Розпушувач – 1 ч. л | |
Ванільний цукор – 1 ч. л | |
Вершковий сир – 170 р | |
Вершкове масло – 50 г | |
Цукрова пудра – 2 1/4 склянки | |
Мак – 1/4 склянки |
Легкий у приготуванні і швидкий рецепт м’яких і смачних кексів. Підійде для будь-якої події, як для шикарної вечірки, званої вечері або обіду, так і для скромного вечора з улюбленими людьми. Можна додавати будь-які начинки на Ваш смак, а крем-чіз зверху достатньо щільною і твердою консистенцією щоб тримати форму, за бажанням можете прикрасити будь посипкою або додати колір в крем.
Покроковий рецепт
Спочатку замочуємо родзинки в окропі на 5-7 хв.
Потім промиваємо ще раз, зливаємо воду і віджимаємо ізюм
У розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і добре збиваємо. Також туди додаємо ванільний цукор і сіль. Збиваємо не менше 5 хвилин
Потім по одному додаємо яйця, не перестаючи збивати
Додаємо борошно, розпушувач, мак, родзинки. Все ретельно перемішуємо, щоб не залишилося борошна в куточках, а начинка рівномірно розподілилася
Дістаємо формочки для кексів, бажано силіконові, буде легше діставати і форма у кексиків буде більш гарною. Змащуємо форми маслом і викладаємо тісто ложкою, заповнюючи форми на 2/3.
У духовку, розігріту до 180 градусів, ставимо форми на деко і випікаємо 25 хвилин.
В цей час готуємо крем.
Вершкове масло з цукровою пудрою добре збиваємо
Додаємо вершковий сир і ще раз збиваємо.
Ставимо склянку з кремом в холодильник на 5 хв
Дістаємо кекси і даємо їм охолонути.
Крем викладаємо в кондитерський мішок і створюємо візерунки на Ваш смак!