Інгредієнти
Борошно – 2 склянки | |
Розпушувач – 1,5 ч. л. (або соди гашеного в оцті) | |
Сіль – щіпка | |
Кориця – 2 ч. л. | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Цукор – 2 / 3 склянки коричневого цукру | |
Рослинне масло – 1 / 2 склянки | |
Ваніль – 1 чайна ложка | |
Мед – 1 / 3 склянки | |
Повидло – 1 / 3 склянки яблучного пюре | |
Йогурт – 1 / 3 чашки простого йогурту (без добавок) | |
Рослинна олія (для змазування форми) | |
Цукрова пудра для присипки |
Кекси – це невелика солодка здобна випічка з бісквітного тіста. Вони можуть бути солодкими або не солодкими, з різними сухофруктами, ягодами, горіхами або з овочами, сиром, зеленню, з ароматизаторами, алкоголем, шоколадом…
Ці яблучні кекси не залежать у вас вдома, будьте впевнені ;-). Як тільки ви їх дістанете з духовки, відразу візьметеся до поїдання і не зможете зупинитися. Кекси з яблучним повидлом – прекрасна утилізація застояного варення в холодильнику. На випадок відсутності яблучного повидла, можна замінити на будь-яке інше, густе варення. Готуватися все гранично просто. У різних шальках змішується сухі і рідкі інгредієнти. У даному рецепті до складу тесту входить безліч різних добавок, тому без розпушувача тут нікуди. В крайньому випадку, розпушувач можна замінити на соду, погашену в оцті. Потім обидві суміші змішуються до виключення грудок. Випікають кекси досить таки швидко, всього 10-15 хвилин і тепла свіжа випічка вже на вашому столі.
Покроковий рецепт
Заздалегідь розігріти духовку до 200 ° С градусів.
У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю. Якщо у вас вдома не виявилося розпушувача, його можна замінити на соду погашену в оцті. Пропорції такі: 1/2 чайної ложки соди, 1 столова ложка води і 1/2 чайної ложки оцту.
В іншій великій мисці збийте разом 1 яйце і коричневий цукор. Потім додайте всі невикористані залишилися інгредієнти: рафіновану рослинну олію, ванілін (або ванільний цукор), мед, яблучне пюре (або повидло) і йогурт (без добавок). Все добре перемішайте. Тепер вилийте другу рідку суміш в першу суху суміш, перемішайте віночком. Тісто повинне вийти масляниста, трохи тягучий.
Форму змастіть невеликою кількістю масла (найзручніше це робити за допомогою пензлика). Наповніть формочки тестом на 3/4 (не більше, так як при випіканні тісто ще підніметься). Випікайте вже розігрітій духовці на середньому рівні близько 12-15 хвилин.
Перед подачею на стіл кекси з яблучним повидлом краще трохи остудіть. Посипте випічку зверху цукровою пудрою і подавайте з ароматним чаєм або чорною кавою.
Приємного апетиту!