Кекси

Кекси – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розділити білки і жовтки. Спочатку збити міксером білки з сіллю. Збивати 3 – 5 хвилин до пишної піни. Потім білкову суміш додати цукор. Збивати 3 хвилини. Потім окремо збити жовтки 30 секунд. Поступово вливати жовтки в білково – цукрову суміш. Збивати 5 – 7 хвилин.

Потім просіяти борошно. Змішати її з ванільному і розпушувачем. Перемішати. Потроху додавати борошно в яєчно – цукрову суміш. Перемішати за допомогою ложки! Перемішувати до однорідного стану.

Формочки для випічки (у мене силіконові) змастити розтопленим вершковим маслом. Наповнити їх на 2/3 частини тестом. Поставити в розігріту до 180 – 200о духовку і випікати протягом 15 – 20 хвилин (в залежності від духовки, у мене пропікаються за 15 хвилин).


Залишити готові кекси на деякий час для того, щоб вони охололи. Коли кекси готові до наповнення начинкою і змазування кремом (у мене пастою), приступити до даної роботи. Щоб наповнити начинкою кекси, я за допомогою ножа видаляю серединку, заповнюю простір начинкою і закриваю отвір частиною кексу. Зверху кекс промазываю пастою і посипаю кондитерськими посипками (див фото).