Кільця кальмара в горіховій паніровці

Кільця кальмара в горіховій паніровці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно вибрати тушку кальмара. Бажано, щоб вона була не дрібна, 20 сантиметрів завдовжки. Обов’язково ціла. Щоб вийшли кільця один до одного, рівненькі і красиві. Хвостик я не використовую. Акуратно очищаємо тушку від шкірки.

Нарізаємо кальмара кільцями, товщиною 0,3-0,5 див. Солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком.

Для панірування змішуємо подрібнений волоський горіх і білі панірувальні сухарі в однаковій пропорції. У глибокій мисці розмішуємо яйце. І підготуємо також миску з борошном

Віджимаємо кальмара від зайвої вологи і приступаємо до паніровці. Важливо дотримуватися послідовності! Спочатку в борошно, потім в яйце, і в горіхову суміш. Уважно стежимо, щоб кожен шар ліг рівномірно, не залишалося “залисин”.


Тепер колечка можна відправляти в морозильну камеру, або відразу смажити і подавати до столу. Смажимо у фритюрі або в глибокій ємності, у великій кількості олії. Масло повинне бути добре розігрітим. Смажити 1-2 хвилини до золотистого кольору.