Кіш (пиріг) з грибами

Кіш (пиріг) з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Маргарин для випічки – 125 г (або вершкового масла)
Борошно – 250 г
Яйця курячі – 1 шт.
Сіль – щіпка
Для начинки: –
Яйця курячі – 3-4 шт
Сметана – 200 – 250 г (20%)
Сіль – за смаком
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Рослинна олія – 1 столова ложка
Сир – 150 г (краще пармезан)
Печериці – 500 г (будь-які гриби)

Як приготувати Кіш (пиріг) з грибами

Кіш – відкритий пиріг з начинкою. Начинку можна приготувати абсолютно будь-яку, в залежності від вашої фантазії, наповненості холодильника і наявності часу. Тісто не вимагає яких-небудь особливих продуктів і не займе багато часу в приготуванні. До того ж, таке тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати його в холодильнику пару днів точно. Я сьогодні приготувала кіш з грибами. Такий пиріг чудово підходить для ситного сніданку, на обід до супу, а так само гарний, як закуска на свято.

Покроковий рецепт

Приготувати тісто для пирога. Маргарин нарізати на невеликі шматочки або натерти на тертці (бажано використовувати охолоджене масло або маргарин), змішати з 250 г просіяного борошном вищого сорту. 1 куряче яйце збити за допомогою виделки в окремому посуді. Вилити збите яйце в миску з борошном і маргарином. Замісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, структура повинна вийти однорідною. Загорнути тісто у харчову плівку або поліетиленовий пакет, щоб не обвітрилося. Тісто прибрати в холодильник хвилин на 20, а поки зробити начинку.

У мисці збити 3-4 курячих яйця з 200 – 250 г сметани (у мене жирність сметани 20 %), трохи посолити.

Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати. Обсмажити цибулю на розігрітому рослинному маслі на середньому вогні на сковороді до прозорості (щоб цибуля стала м’якше можна додати щіпку солі). Додати до яєчної суміші обсмажений злегка остиглий цибулю і тертий сир (приблизно 150 г), перемішати столовою ложкою чи виделкою.

Гриби печериці (ви можете використовувати інші, за своїм смаком) гарненько промити під проточною водою, порізати скибочками. Через 30 хвилин тісто дістати з холодильника, викласти у форму (я використовую форму діаметром 27 см, висотою 3 см), зробити бортики. Викласти нарізані гриби.

Залити гриби яєчно-сирною начинкою.

За бажанням верх кіша прикрасити грибами.

Випікати кіш з грибами в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Дати пирогу охолонути. Подавати на стіл можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Якщо у вас пиріг залишився не з’їденим, його легко можна розігріти в мікрохвильовій печі на наступний день, він буде таким же смачним, що і після випічки. Приємного апетиту!