Варіант клафутти – з кокосовою стружкою і малиною
Інгредієнти
Малина – 400 г | |
Яйця – 2 шт. | |
Цукор – 75 г | |
Кокосова стружка дрібна – 25 г | |
Кукурудзяний крохмаль – 75 г | |
Молоко – 250мл |
Клафутти – це класичний французький пиріг кухні, основою якого є яйця і фрукти. Може робитися зовсім без борошна. Борошно замінюється меленими горіхами, кокосовою стружкою, меленим арахісом.
Покроковий рецепт
1. У глибокій мисці змішати яйця, крохмаль і цукор.Збивати до тих пір, поки маса не стане білою.
2. Потім в масу ввести кокосову стружку і акуратно розмішати.
3. Влити молоко, постійно помішуючи.
4. Малину промити і обсушити. Форму для випічки змастити рослинним маслом і посипати цукром. На дно форми розкласти дві третини малини. Вилити тісто у форму. Зверху розкласти решту малини.
5. Поставити пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Готовий клафутти можна посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою.