Готуємо продукти. Заправка: 1 л оцту мицукан на 800г цукру, ставимо на плиту, доводимо до повного розчинення цукру і знімаємо,ні в якому разі не даємо закипіти. І цієї заправки вистачить вам на рік)) або купити вже готову заправку для рису в магазині. В розкладці я дала вам рису на одну порцію ролу, але краще зробити на 1 кг рису, якщо у вас велика компанія. Рис варимо у співвідношенні 1:1. Після приготування рису викладаємо його в широку миску і заливаємо 350 г готової заправки. Вимішуємо рис, даємо йому охолонути.
Огірок режим соломкою,лосось тонкими пластинками.
На макісо кладемо половинку норі.
На шорстку бік, на пів листа, викладаємо рис, як на фото, потім перевертаємо і викладаємо начинку.
На гладку сторону норі кладемо сир,у мене креметте,з одного боку сиру викладаємо огірок,з іншого топіку, ікра летючої риби, і загортаємо з допомогою макісо, так само з її допомогою надаємо ролу квадратну форму.
Коли рол став ідеальної форми, на ваш погляд,накриваємо його лососем.
Накритий рол знову рівняємо макисой, і режим навпіл, складаємо і ще раз навпіл, щоб утворилося 8 шматочків.
Готовий рол укладаємо на посуд, за бажанням можете придбати васабі, імбир. Приємного апетиту. Якщо вам було цікаво ставте. Якщо хочете ще рецептів японської кухні пишіть коментарі.