Мам, а можна ще один? Цю фразу я почую неодмінно, якщо в будинку запахне млинцями. Для мене не становить праці готувати млинці на сніданок, обід і вечерю. Використовуючи дану технологію, млинці не тільки не липнуть до дна сковороди, але також відмінно знімаються і не підгорають.
Інгредієнти
Молоко – 500 мл | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Сіль – 2 г | |
Борошно – 5 ст. л. з гіркою | |
Оцет 6% – 1 ч. л. | |
Сода – 0.5 ч. л. | |
Вода – 200 мл окріп | |
Вершкове масло – 80 г частину, для змазування готового млинця | |
Рослинне масло – 1 ст. л. для змащування кисті | |
Варення – за смаком для подачі |
Як правильно приготувати тісто для млинців? Чим змащувати сковороду, щоб млинці не прилипали? Які інгредієнти, необхідні для приготування ідеальних, тоненьких млинців? Подібного роду питання неодмінно промайнуть у підсвідомості кожної господині.
Сьогодні, я відкрию таємницю приготування млинців на молоці, з універсального рецепту з використанням невеликої хитрості. Разом з вами, ми спечемо смачні, ажурні, а головне тонкі млинчики.
Покроковий рецепт
Розвантажуємо холодильник, готуємо все необхідне. Порада: Яйця і молоко слід дістати заздалегідь, що б продукти досягли кімнатної температури.
Коли всі інгредієнти під рукою, можна приступати. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо сіль, цукор. З допомогою віночка збиваємо до однорідної, пінистої маси. Працюємо віночком до тих пір, поки консистенція не збільшитися вдвічі.
Вливаємо Молоко порціями, не перестаючи збивати. В ідеалі, краще використовувати міксер, це значно заощадить дорогоцінний час.
Після того, як молоко з яєчною сумішшю збиті, а цукор розчинився, настав час додавання борошна. Поступово, порціями, додаємо борошно, але не перемішуємо. Робимо поглиблення за допомогою столової ложки.
Гасимо соду оцтом і вливаємо в борошно. Можна використовувати пакетований розпушувач, замість банальної соди. Ретельно збиваємо масу і даємо тісту трохи відпочити.
По закінченню 15 хвилин я додаю столову ложку рослинної олії, що б млинці легко знімалися. І знову перемішую, трохи збиваючи. Тісто буде досить густе, але не варто хвилюватися, у наступному кроці я відкрию основний секрет, за рахунок якого млинці виходять тонкими і легкими.
Попередньо вскипятив чайник, я сміливо вливаю склянку. Так, так, стакан крутого окропу. Це один з важливих складових у приготуванні цієї страви. Після того, як всі додано, в черговий раз перемішую. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.
У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і даємо гарненько розтопитися.
Порада: Для млинців необхідно завести окрему сковороду з тефлоновим або антипригарним покриттям, без подряпин і дефектів. Сковорода повинна бути діаметром не більше 26 см, легкої, з високою теплопровідністю.
За допомогою глибокої ложки або ополоника, вливаємо трохи тіста, рівномірно розподіляючи по сковороді. Досить 1 хвилини для смаження кожної із сторін. Під час випікання, періодично помішуємо тісто, що воно, не осідало. Пара хвилин і рум’яний, підсмажений готовий млинець. Ніяких «перший млинець комом»! Змащуємо маслом і вуаля!
І ще один лайфхак на сьогодні. Що б млинці були менш калорійні, я використовую кулінарну пензлик для змазування сковороди олією. Змастимо кисть рослинним маслом раз і будемо користуватися протягом усього смаження. Після кожного млинця я промазываю сковороду пензлем і переходжу до наступного.
Готуйте млинці часто і з задоволенням!