Класичний соус «Тартар» до рибі

Класичний соус «Тартар» до риби – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яйця відварити круто, остудити, почистити, натерти жовтки (білки можна відкласти для приготування салату або інших страв, вони не знадобляться). Перетерти жовткову масу через дрібне сито (можна гарненько розім’яти виделкою до стану мінімальної крихти).

Додати гірчицю, сіль, чорний перець і лимонний сік. Збити блендером. Продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою (а краще по крапельці) рослинне масло. Повинна утворитися емульсія. У висновку, можна додати порізаної зелені. При бажанні, можна додати натерті на дрібній тертці солоних огірків.

Тепер можна зняти пробу і якщо треба, досолити або щось додати ще, по своєму смаку. Подавати соус до риби. Приємного апетиту!