Класичний український борщ

Класичний український борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ще в початковій школі на уроках краєзнавства, вивчаючи особливості національної кухні, борщ якось запав мені в душу. Пригадується навіть реферат якийсь готувала про згадці цього першого страви в українській літературі. І як же гарно про нього писали. Так, борщ воістину справжнє національне блюдо слов’ян, дивно що його не згадали в гімні. Жартую, звісно.

Зізнаюся чесно, приготувати класичний борщ для мене завдання не з легких, стільки овочів туди потрібно, але смак його варто витраченого часу. Борщ – коронна страва моєї бабусі, вона готує його в печі в горщику, як заповідали нам предки. Витрачає напевно годин шість, але свято шлунка потім триває у всієї сім’ї дня чотири. Таке щастя в нас до різдвяних свят.

Повторити бабусин смак будинку на індукційній плиті у мене не виходить, та й взагалі борщ у кожної господині свій виходить, навіть якщо готувати точнісінько за одним рецептом. Напевно в борщ потрапляє частинка душі, ось він і різниться.

Ось і розповім вам про свій рецептик. Що ж нам знадобиться: м’ясо (найчастіше беру свинячі або яловичі реберця), картопля, цибуля, буряк, помідори, морква, капуста білокачанна, часник, сало, сіль і спеції за смаком.

Покроковий рецепт