Підготуємо м’ясо для приготування – гарненько миємо його, обрізаємо все, що не подобається і промокнути паперовим рушником. Миємо й чистимо овочі.
Нарізаємо м’ясо і відправляємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо, перчимо і продовжуємо готувати бульйон на маленькому вогні. У мене м’ясо нудиться практично годину. У цей час нарізаємо картоплю, моркву, цибулю, тремо на крупній тертці буряк.
Коли наваристий бульйон готовий, кидаємо в нього картоплю і трохи додаємо вогонь. Відразу з картоплею можна кинути буряк. Через 10 хвилин кидаємо цибулю і моркву.
Приступаємо до томатної пасти. Ошпарюємо окропом помідори очищаємо від шкірки. Тремо на тертці і відправляємо вміст на сковорідку і выпариваем сік, в підсумку вийде паста, яку додаємо в борщ. Паста додасть страві красивий колір.
Коли овочі зварилися, шаткуємо капусту і кидаємо в каструлю.
В кінці приготування додаємо родзинку до борщу. Беремо пару зубчиків часнику і кілька скибочок сала, ріжемо на маленькі шматочки про перетираємо в ступці до утворення однорідної кашки. Кидаємо в борщ і пару хвилин нехай покипить. Ось так наш класичний борщ і приготувався. Не забувайте, що український борщ – це те блюдо, яке любить настоятися, тому на другий день він набагато смачніше. Їжте зі сметанкою. Всім приємного!!!