Кольрабі, тушкована в горщиках, виходить смачною, без втрати основних вітамінних властивостей, соковитою.
Інгредієнти, які знадобляться:
– цукровий пісок – 25 г;
– кольрабі невеликого розміру – 6 шт.;
– томатне пюре (густа паста) – 25-30 г;
– масло (використовують рослинне) – 30 мл;
– борошно – 1 ложка (маленька);
– сіль – за смаковими уподобаннями;
– дистильована вода – 1 склянка (великий).
Промиті кольрабі тушкують з рослинним маслом на сковороді скибочками (0,5 см завтовшки) до повної м’якості, викладають в порційні горщики.
Очищену цибулину подрібнюють, обсмажують до золотистого відтінку, змішують в сковороді з борошном, прогрівають, додають в ємності. Потім вливають гарячу воду, суміш томатного пюре і цукрового піску.
Горщики ставлять у розігріту (слабкий вогонь) духовку, тушкують від 10 до 14 хвилин. Подають кольрабі з цибулею і томатним пюре в гарячому вигляді.