Із зазначеної кількості інгредієнтів, приблизно, виходить 4 літрових банки консервованих солоних кабачків.
Інгредієнти
середній кабачок – приблизно 3 – 4 кг не беріть великі кабачки, адже у них вже з’являються насіння | |
цукор – 1ст. (200 гр) | |
оцет – 1 ст. | |
вода – 1 літр | |
сіль – 2 стіл. ложки | |
Часник – 8-12 зубчиків або за смаком | |
Цибуля червоний – 1 -2 головки або за смаком | |
лавровий лист – кілька листочків або за смаком | |
кріп – кілька гілочок | |
гвоздика – за смаком | |
перець духмяний горошком – за смаком |
У наш час існує безліч рецептів приготування кабачків. Солодкі, гострі, консервовані салатом, фаршировані овочами, кислі і навіть смачне варення з кабачків. Але сьогодні дуже вже хотілося б розповісти вам про рецепт, який в нашій родині використовується при заготівлі на зиму кожен рік, вже протягом величезної кількості часу. Це кабачки, консервовані в прянощах. Так ви не помилилися, дуже багато людей шукають цікаві і доступні рецепти консервації кабачків на зиму, і багатьом хотілося б зберегти і поліпшити смакові якості цього продукту.
Даний рецепт готується швидко, він займе у вас приблизно годину на приготування, а взимку ви та ваші близькі просто не зможете відірватися від банки. Такі кабачки сподобаються як дорослим, так і дітям. Для початку давайте розберемося з потрібними інгредієнтами.
Покроковий рецепт
Тепер давайте приступимо безпосередньо до приготування. Кабачки добре миємо під проточною водою, ретельно очищаємо від шкірки за допомогою ножа або овочечистки, (можна і не очищати, але без шкірки, вони будуть набагато м’якше і ніжніше), ріжемо акуратними брусочками, так щоб вони помістилися в літрову банку, адже закривати будемо саме в них. Очищаємо часник від шкірки і відразу розкладаємо по банках разом з солодким, духмяним перцем і лавровим листом. Накладаємо акуратними щільними шарами кабачки в банку, можна як уздовж, так і впоперек. Тим часом одночасно готуємо розсіл в каструлі. Бажано використовувати алюмінієву каструлю. Змішуємо всі інгредієнти на розсіл і ставимо на вогонь, накриваючи кришкою. Увага! Вливаємо оцет в розсіл ТІЛЬКИ після закипання і проварюємо ще хвилин 5 – 7.
Готовим заливаємо розсолом наші кабачки в банках до країв, накриваємо кришками, ставимо в каструлю на стерилізацію. У вас вийде 4 літрових банки готових кабачків. Головне не забудьте на дно каструлі покласти кухонне рушник, заливаємо наші банки в каструлі майже до горла і стерилізуємо після закипання 10 хвилин. Далі закочує банки і закутуємо в тепло їх на добу. Ось ми і закінчили приготування.
Цей рецепт обов’язково порадує вас і ваших близьких чудовим смаком. Кабачки виходять дуже соковиті і ніжні. І обов’язково цей рецепт потрапить у списки ваших постійних, улюблених рецептів консервації, які ви будете використовувати на протязі багатьох років, адже він просто не може не закохатися в себе.
Також за цим рецептом можна закривати навіть огірки. Приємного вам апетиту.