Консервовані огірки

Консервовані огірки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

Огірки замочити у воді на 1-2 години. Банки і кришки промити содою, відкласти в сторону. Підготувати всі інгредієнти, промити трави, почистити часник.

У кожну банку покласти парасольку кропу, листочок хрону, морквяну бадилля, чорний перець горошком, по зубчику часнику. Додати оцет.

Огірки добре промити, зрізати попки, укласти їх у банки. Залити водою (можна не кип’яченою, можна фільтрованої або покупної з банок).

У кожну банку додати по 1 чайній ложці солі.

По 2 чайні ложки цукру.

Банки поставити в каструлю (таз). Ємність наповнити до плічок банок водою. (Вода в банках з огірками – холодна, відповідно, і в каструлю ми наливаємо холодну воду). Поставити на вогонь. Воду в каструлі довести до кипіння і з моменту кипіння стерилізувати банки 5-7 хвилин (3-х літрові стерилізують близько 15-20 хвилин). Банки під час стерилізації я накриваю кришечками, але щільно не закриваю, т. к. кришку може зірвати.

Після…банки закатати, перевернути (не обгортаючи!), охолодити до кімнатної температури. Після охолодження, бажано, їх поставити на кілька годин у холодильник (я роблю це на ніч). Огірочки виходять хрусткі з кисло-солодким смаком. Літо запасає, а зима поїдає! Приємного зимовища!