Копчена скумбрія, смачно, просто, не може не вийти.
Інгредієнти
Скумбрія – 3шт | |
Сіль – 4 ст/ложки | |
Цукор – 2 ст/ложки | |
Перець горошок 10 шт | |
Цибулиння – 2 – 3 жмені | |
Рідкий дим – 3 ст/ложки | |
Масло рослинне – 2 ст/ложки |
Копчена скумбрія смачна закуска і на свято, і в будень.
Покроковий рецепт
Прочитав в інтернеті як зробити копчену рибу в домашніх умовах, вирішив зробити. На перший раз купив скумбрію, оселедець і сайру. Зробив, вся риба вийшла смачна, але скумбрія поза конкурсом. Тепер готую її постійно. Тим більше, що рецепт дуже простий і зіпсувати практично не можливо, а за смаком, з магазинної, не порівняти, пальчики оближеш.
Сам рецепт:
Беремо морожену скумбрію, розморожуємо.
Готуємо розсіл. На літр води 4 – столові ложки солі. 2 – столові ложки цукру. Перець горошок 10 горошин.
. Цибулиння дві, три жмені. Я тепер коли цибуля чищу , лушпиння не викидаю, складаю. Коли знадобиться завжди під рукою.
Все це на вогонь і дати прокипіти хвилин десять п’ятнадцять. Поставити охолоджуватися.
Коли охолоне влити туди три столові ложки рідкого диму.
. Залити цим розсолом рибу. Якщо одна рибина, прекрасно підходить півторалітрова пластикова пляшка. Верх зрізати. Туди якраз одна рибина входить.
Якщо, кілька то у мене, наприклад гусятниця, емальована. Увага – Якщо їх кілька, то треба буде періодично, раз на добу, перевертати. А то вони не рівномірно забарвляться.
Всі. Ставимо в холодильник на чотири дні.
Через чотири дні треба повісити на повітрі, дати стекти і підсохнути. Якщо влітку півдня вистачить. Взимку, подивіться, підсохла, перестала капати. Ну і взимку, я думаю, ви її не пересушите.
І завершальна. Змастити рослинним маслом, злегка. І на стіл
Я коли солю, нутрощі не чищу, так вона жирніше.
Що б не гірчила вішати треба головою вниз, тоді все це буде стікати через голову і м’ясо буде чисте.