Рівну морква середніх розмірів миємо, чистимо й обсушуємо, а потім спеціальною терткою для моркви по-корейськи перетворюємо весь кілограм овочів в подобу вермішелі, і, чим довше будуть виходити «морквяні черв’ячки», тим искусней буде виглядати блюдо.
У натерту моркву, додаємо сіль, цукор, суміш мелених перців, коріандр і оцет (в залежності від смакових переваг дозу приправ і спецій можна збільшувати або зменшувати), перемішуємо і злегка пресуємо.
Часник очищаємо і промиваємо, потім тиснемо часникодушилкою (кількість зубчиків часнику так само може бути змінена) і додаємо в моркву, ретельно перемішуємо. Залишаємо на 20-30 хвилин під пресом (накриваємо чистою тарілкою і кладемо зверху гніт) маринуватися моркву у власному соку, який вона вже повинна дати.
Заключний етап приготування: у морковоку по-корейськи додаємо дрібно рубаний зелений цибулька і морську капусту. Гарненько все перемішуємо.
Пробуємо на смак і при нестачі будь-яких приправ – додаємо. Закінчується приготування гострої і смачної закуски тим, що додається рослинне масло, все ретельно перемішують і ставлять на 2-3 години в холодильник під прес.
Рекомендації:
– Рослинна олія для цієї страви не обов’язково має бути соняшниковою. Підійде будь-яке вподобане, не призначене для термічної обробки;
– Морква повинна бути свіжою, бо м’яку і довго зберігалася буде проблематично натерти на тертці;
– Автор рецепта не рекомендує додавати в це блюдо спеціальну приправу для моркви по-корейськи, тому що в її склад входить глютамат натрію, нешкідливість якого сумнівна.