Тушкований селера подається як в гарячому, так і в холодному вигляді. Перед подачею – вичавити сік половини лимона. Приємного апетиту!
Інгредієнти
Селера – 4 шт. | |
Морква – 4 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Апельсин – 2 шт. Краще брати більш кислий | |
Часник – 2 зубчики | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Оливкова олія – 0,5 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Лимон – 1 шт. |
Для приготування цієї страви вибираємо селера зі стеблами. Коріння краще брати середнього розміру. Оливкова олія – на ваш смак, але замінювати іншим рослинним не рекомендується.
Покроковий рецепт
Відокремити корінь селери від стебел. Очистити, опустити у воду. Додати у воду сік половини лимона.
За допомогою чайної ложки або спеціального ножа зробити отвір всередині кожного кореня. Отвір має бути таким, щоб всередину помістилася моркву.
Очищаємо моркву, вставляємо всередину кореня селери.
Селеру нарізаємо на кільця товщиною в 1,5 див.
З формою можна “пограти”.
Обсмажити цибулю на оливковій олії.
Зверху викласти стебла селери і часник.
Викласти корінь селери.
Залити соком апельсина. Додати воду з лимонним соком, в якій корінь селери лежав для запобігання потемніння під час підготовчих процедур.
Кількість рідини – трохи не доходячи до верхнього рівня овочів.
Закрити кришкою, довести до кипіння. Потім тушкувати на самому повільному вогні до готовності. Перекласти на блюдо.