Запечена рибка, приготована старорусским способом дуже ароматна і смачна! Подавати рибу можна як цілком, так і порізаної на шматочки.

Інгредієнти
| короп – 1 шт. | |
| свіжі печериці – 200 г | |
| морква – 1 невелика | |
| гречана крупа – 1/2 склянки | |
| ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| зелень – пучок | |
| масло рослинне – 20 мл | |
| сіль – за смаком | |
| спеції для риби – на смак | |
| лимонний сік – 1 лимона | |
| перець – за смаком |
Короп вважається корисною рибою, особливо якщо спійманий восени. У ньому міститься багато риб’ячого жиру, який так необхідний людині для підтримання здоров’я. М’ясо м’яке і ніжне. Спробуйте нафарширувати карпа гречаною кашею і, це блюдо буде вдвічі корисніше і смачніше.
Покроковий рецепт
Беремо очищену рибу і готуємо її до запіканню: потрошимо, чистимо, обрізаємо плавники, голову…гарненько промиваємо.
Солимо, натираємо спеціями і залишаємо хвилин на 15.
Чистимо цибулю і моркву. Нарізаємо дрібненько цибулю, моркву (можна порізати, можна натерти на тертці). Нарізаємо гриби.
Обсмажуємо на олії спочатку цибулю, потім додаємо моркву і хвилин через 10 гриби, смажимо ще 5 хвилин.
Далі засипаємо овочі з грибами гречкою. Тушкуємо до напівготовності гречки.
Карпа начиняємо гречаної сумішшю з грибами і овочами. (Можна додати будь-які овочі. Все залежить від смакових уподобань). Збризкати рибу лимонним соком і поперчити за смаком.
Запікати рибу потрібно в духовці хвилин 30, постійно поливаючи маслом або жиром. Для більшого аромату можна додати гілочку розмарину.
Наша рибка, приготована старорусским способом готова! Подаємо до столу!
