Короп, фарширований гречаною кашею та грибами

Короп, фарширований гречаною кашею та грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечена рибка, приготована старорусским способом дуже ароматна і смачна! Подавати рибу можна як цілком, так і порізаної на шматочки.

Інгредієнти

короп – 1 шт.
свіжі печериці – 200 г
морква – 1 невелика
гречана крупа – 1/2 склянки
ріпчаста цибуля – 1 головка
зелень – пучок
масло рослинне – 20 мл
сіль – за смаком
спеції для риби – на смак
лимонний сік – 1 лимона
перець – за смаком

Як приготувати Короп, фарширований гречаною кашею та грибами

Короп вважається корисною рибою, особливо якщо спійманий восени. У ньому міститься багато риб’ячого жиру, який так необхідний людині для підтримання здоров’я. М’ясо м’яке і ніжне. Спробуйте нафарширувати карпа гречаною кашею і, це блюдо буде вдвічі корисніше і смачніше.

Покроковий рецепт

Беремо очищену рибу і готуємо її до запіканню: потрошимо, чистимо, обрізаємо плавники, голову…гарненько промиваємо.

Солимо, натираємо спеціями і залишаємо хвилин на 15.

Чистимо цибулю і моркву. Нарізаємо дрібненько цибулю, моркву (можна порізати, можна натерти на тертці). Нарізаємо гриби.

Обсмажуємо на олії спочатку цибулю, потім додаємо моркву і хвилин через 10 гриби, смажимо ще 5 хвилин.

Далі засипаємо овочі з грибами гречкою. Тушкуємо до напівготовності гречки.

Карпа начиняємо гречаної сумішшю з грибами і овочами. (Можна додати будь-які овочі. Все залежить від смакових уподобань). Збризкати рибу лимонним соком і поперчити за смаком.

Запікати рибу потрібно в духовці хвилин 30, постійно поливаючи маслом або жиром. Для більшого аромату можна додати гілочку розмарину.

Наша рибка, приготована старорусским способом готова! Подаємо до столу!